5 gode gaver til sportsfolk og træningsnørder


De bedste gaver er dem, der bliver brugt – og gerne så ofte som muligt. Så ved du, at modtageren blev glad for gaven og du føler også, du fik noget for dine penge.

Det kan dog være svært at finde gode gaver til sportsfolk og ægte træningsnørder, fordi mange har deres egne, særlige præferencer i forhold til udstyr som løbesko, løbetøj og lignende. Særligt i forhold til løbesko, kan det være en hel videnskab for sig. Hvilke løbesko der er gode, handler nemlig rigtig meget om løbestil, løbeunderlag og eventuelle skavanker.

Så: Medmindre vedkommende har ønsket sig et par specifikke sko eller en særlig løbejakke, er det som regel en god idé at finde alternative gaveidéer til løberen eller en anden aktiv idrætsudøver.

Her får du derfor 5 gode, alternative gaveforslag til træningsnørder.

Gadgets

Der findes masser af fine gadgets til løbere og andre sportsfolk. Mange har måske allerede et pulsur, men måske trænger dette til en opgradering. Enten til en bedre model eller den nyeste udgave af eksempelvis et Garmin Vivofit. Også en såkaldt Setio, som er en løpe-pod, er et stort hit hos mange aktive løbere og sportsfolk som løbetræner som supplement. Den kan nemlig ikke blot tracke løberens aktivitet, men også guide vedkommende til et bedre løb.

Væskebælte

Især for langdistanceudøvere er det vigtigt med løbende væsketilførsel – men det bliver ofte en rodet affære at skulle løbe med en drikkeflaske i hånden eller have en rygsæk på under cykelturen. Derfor er der også udviklet forskellige bæresystemer til drikkedunke.

Et såkaldt væskebælte er en god løsning. De er udviklet, så de ikke generer under løb, men alligevel har plads til drikkedunken og eventuelt supplerende snacks eller eksempelvis en smartphone, hvis vedkommende har denne med på løbeturen. Bæltet er dog ikke forbeholdt løbere – det kan også benyttes af cykelrytteren, mountainbikeren eller triatleten.

Et abonnement på et månedsblad

Selvom tiderne bliver mere og mere digitale, er der alligevel mange, der stadig nyder at sætte sig ned med et gammeldags magasin. Derfor er et gavekort til sportsnørdens nichemagasin en helt sikkert kærkommen gave. Til løberen findes eksempelvis Løbemagasinet og til den voksne fodboldnørd er magasinet Clasico meget læseværdigt. Du finder også magasiner til de motorsportsinteresserede, hestefolket og cykelentusiasterne.

Et gavekort til en træningstur

Den hjemmelavede gave til sportsnørden! Her arrangerer du selv en tur til et endnu uprøvet track til mountainbikeren eller en tur med overnatning til favoritlokationen for den ambitiøse løber. Turen kan eventuelt kombineres med andre oplevelser – også kulinariske, hvis I skal have fyldt energidepoterne op på en anden måde, end I plejer.

Billetter til foredrag

Mange professionelle sportsfolk afholder foredrag rundt omkring i landet – og for sportsinteresserede kan det være både inspirerende, motiverende og underholdende at høre de store personligheder fortælle. Tjek de lokale spillesteder og teatre for, om de har noget på programmet – eller undersøg mulighederne direkte hos de forskellige udbydere af foredrag. Der er masser af muligheder for at høre eksempelvis Jan Magnussen, Preben Elkjær og Morten Ankerdal fortælle og berette om deres oplevelser i sportsverdenen.

Har du brug for flere forslag?

Så er der yderligere hjælp at finde på Gaveinspiration.dk. Her kan du finde endnu flere konkrete gaveidéer til både løberen, hestepigen, golfspilleren og fodboldentusiasten.

Er du stadig på bar bund, vil et gavekort til en af landets større butikskæder med sportsudstyr uden tvivl også vække glæde. Så kan modtageren anskaffe sig præcis dét, vedkommende står og mangler.