Skulder Øvelser


Der er mange måder at træne sin skuldre på, og derfor har jeg samlet en masse skulder øvelser her, hvor jeg viser dem på video så du ved hvordan du kan lave dine skulder øvelser. Det er ganske gratis og koster intet.

Du kan finde alle øvelser til dine skuldre på video i min playliste på YouTube ved at klikke her: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcIpd5yCb9NE5pPhRyNrYLzAMWJA01hWw

 Du finder alle skulder øvelser på video lige her, og der kommer flere løbende:

Cuban Press – med vægtstanghttps://www.youtube.com/shorts/G_HEs6IE9ts
Stående skulderpres – med vægtstanghttps://www.youtube.com/shorts/wpE_Wjx9B9E
Siddende skulderpres – med vægtstang bag hovedethttps://www.youtube.com/shorts/oCpgIBsUmoI
Stående skulderpres – med vægtstang bag hovedethttps://www.youtube.com/shorts/xj4tUE9U_iI
Front to lateral raise – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/SGQqOBZ01T0
Side Lateral raise – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/3imgnzefUog
Liggende ekstern rotation – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/9E1Hu1l4ocg
1 arm stående skulderpres – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/a_1tBnT7QK4
Stående skulderpres – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/mTJNqIakc2E
Siddende ekstern rotation – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/thFPlZYJejE
T Raise – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/_E-QuGR5ZZY
Y Raise – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/hzF_f82UcHY
Upright row – med rebhttps://www.youtube.com/shorts/5Ax1UfoXZGs
Powell Raise – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/Fv7NXh72Gwg
Stående ekstern rotation cabelhttps://www.youtube.com/shorts/rbBFhJeblWU
Stående Y raise cabelhttps://www.youtube.com/shorts/vl7ceu2C5Y4
Siddende Facepulls – med rebhttps://www.youtube.com/shorts/aE1r1-Kco5w
Stående facepulls – med rebhttps://www.youtube.com/shorts/p0wxUcYWpH0

Når du har en træning med dine skuldre i et full body program, vil jeg altid anbefale at køre en form for pres over hovedet enten military press eller skulderpres med håndvægte eller stang. Kører du derimod 2 split eller et større split, vil jeg anbefale minimum en øvelse med stang, og en øvelse med håndvægte. Det kunne være skulderpres og så en form for lateral raise for at også træne side skulderen, samt en form for træning af bagskulderen kunne være bent over lateral raise, eller T Raise. Det sikre du får en effektiv træning af dine skuldre.

 Du kan finde øvelser til forskellige dele af kroppen ved at klikke her: Bryst øvelserryg øvelsertriceps øvelserbiceps øvelserforlårs øvelser og baglårs øvelser.

Du træner skulder ved at lave skulder øvelser, og nogle af dem du kan laver er skulderpres, side lateral raise og lignende. Du kan også træne din skulder uden vægte og maskiner.

For at træne skulder kan du bruge håndvægte, vægtstænger, maskiner, elastikker eller lignende. Der findes rigtig mange måder hvorpå du kan træne din skulder.

Ofte vil træning og udstrækning hjælpe på smerter i skulderen, det kan også være en decideret skade, og så er det ikke sikkert at træning og udstrækning er det bedste. Så kan det være pause og hvilke der er godt.

Jeg synes helt klart det er vigtigt at træne skulder, det er et led og muskelgruppe som der er enorm stor bevægelighed i, og det er rigtig træls at have svage skuldre eller smerter i dem.

Svømning er godt for skulderen, såvel som resten af kroppen. Du mere eller mindre de fleste muskler i din krop når du svømmer i vand.

Bedste skulder øvelser

Der findes en skulder øvelser du kan lave i din træning, og rigtig ofte bliver de også trænet sekundært i bryst øvelser eller ryg øvelser. Fordi for skulder bliver ofte aktiveret når du træner bryst, og bag skulderen bliver aktiveret når der trænes ryg. Men det vil give rigtig god mening at træne skulder primært med skulder øvelser.

Nogle af de mest kendte og bedste skulder øvelser er military press også kaldt skulder pres, side lateral raise eller sideløft er også en rigtig god øvelse for at få noget bredde på skulderen og så er der enten reverse flyes eller bent over lateral raise som er rigtig god til bag skulderen. Det mindst trænet hos rigtig mange er bag skulderen, og det er derfor rigtig vigtigt at lave nogle skulder øvelser til bag skulderen.

Skulder træning

Skulder træning er ofte noget som bliver glemt eller ikke får så meget fokus, men især bag skulder er med til at du undgår en indadroation i dine skulder, som rigtig mange får når de har trænet lidt for meget bryst. Folk glemmer ofte at træne de muskler som ikke kan ses, eller som er kedelige at træne, men de sørger ofte for at man får en stabil og sund krop, som sikre at man får færre skader, og dermed også bedre forudsætninger for at udvikle sig.

Vil du gerne bygge nogle stærke skuldre, så vil det være en god ide at sætte det som et fokus på i dit træningsprogram. Rigtig mange træner deres arme, altså biceps og triceps sammen med skulder, eller så er det en del af deres træning af overkroppen. Jeg har selv gjort begge dele, så der er ikke noget som er bedre end det andet.

Bagskulder øvelser

Bagskulder øvelser der er gode at træne er reverse flyes med håndvægte, bent over lateral raise, cross cable reverse, ekstern rotation i kabel, T-raise, Y-Raise eller andre bagskulder øvelser. Der er utrolig mange af dem, og det giver ikke mening at lave 10 forskellige, så sørg for at få 1 eller 2 med i dit program når du træner dine skuldre eller overkrop. Det er med til at skabe en lighed i dine skuldre, og dermed en sundere skulder.

Hvordan du kan udføre dine bagskulder øvelser kan du se ved at rulle længere op, for her er der video guide til hvordan du kan udføre dem, hvor jeg viser det. Jeg kør det i et kontrolleret tempo, så du kan se hvordan du skal køre den på en rigtig god måde. Husk at tempo og kontrol er rigtig vigtigt her.

Øvelser for skulder

Øvelser for skulder vil også give mening at ligge på en dag hvor du træner din overkrop eller arme. Årsagen til dette er fordi du træner dem sekundært når du træner overkrop, og i forhold til arme hænger det ofte ret godt sammen med at udtrætte dine arme sammen med dine skuldre. Det er i de færreste tilfælde jeg vil anbefale en helt træningsdag til skuldre, så skal det virkelig være en svaghed for dig.

Der findes rigtig mange gode øvelser for skuldre, og nogle af dem kan du finde længere oppe hvor der er en masse videoer, hvor du kan se mig udføre øvelser for skulder. Det gør det nemt for dig at tilføje dem i dit program og udføre dem.