Bryst Øvelser


Bryst øvelser er der mange forskellige af, men hvilke man skal lave kan være svært at finde ud af. Her har jeg samlet en masse bryst øvelser hvor jeg viser det på video. Det er ganske gratis og koster intet.

Du kan finde alle øvelser til dit bryst på video i min playliste på YouTube ved at klikke her: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcIpd5yCb9NEfNeOjOo-gZ4MLdjnRHGWR

 Du finder alle bryst øvelser på video lige her, og der kommer flere løbende:

TRX Push Uphttps://www.youtube.com/shorts/Qv2bxP6LP70
Incline Brystpres – med vægtstanghttps://www.youtube.com/shorts/MhzYH2aONFM
Bænkpres – med vægtstanghttps://www.youtube.com/shorts/P8rWq-8HVAM
Decline brystpres – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/56GG-yrY2V8
Smalt greb bænkpres – med vægtstanghttps://www.youtube.com/shorts/OFhrYQb3rck
Brystpres – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/jBbG9dO-SXk
Incline brystpres – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/yT74XZa8uAk
Decline flyes – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/-UbWGgeTPkE
Flyes – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/JN4iC3TZtLc
Incline flyes – med håndvægtehttps://www.youtube.com/shorts/02UD0TZocr8
Armbøjning / Push upshttps://www.youtube.com/shorts/iBmS2sMHXjA
Hand release push upshttps://www.youtube.com/shorts/83X9bF4NrcU
Flyes i kabelhttps://www.youtube.com/shorts/vpSSZAONi2Q

Min anbefaling er at når du træner et full body program at du har enten bænkpres med stang eller brystpres med håndvægte, og kører du enten 2 split eller et højere split, så vil jeg anbefale du har øvelser med hvor der både er stang og håndvægte, samt kabel. Det kunne være flad bænpres med stang, så incline brystpres med håndvægte og en form for flyes i kabel eller med håndvægte. På den måde kan du træne din bryst på forskellige måder. En ting du også kan tænke over er at køre en form for flad, en form for incline og en form for decline i dit program, for at ramme dit bryst på forskellige måder og derfor stresse musklerne i forskellige vinkler. Det sikre den mest effektive træning.

 Du kan finde øvelser til forskellige dele af kroppen ved at klikke her: Ryg øvelserskulder øvelsertriceps øvelserbiceps øvelserforlårs øvelser, baglårs øvelsermaveøvelserlæg øvelser og balle øvelser.

Hvis du gerne vil træne bryst derhjemme kan du lave øvelser som almindelige armbøjning. Du kan gøre det sværere ved at have dine fødder på en sofa, en stol eller lignende

Når du gerne vil træne dit bryst så vil jeg anbefale at køre 3-5 øvelser til dit bryst. Men det afhænger også af hvor mang sæt du kører og hvor mange gentagelse, samt hvad målet er.

Du kan få en større bryst ved at træne dine muskler i brystet med bryst øvelser. Nogle gode øvelser er bænkpres, armbøjninger, incline brystpres med håndvægte og flyes i kabel.

Du kan sagtens træne bryst 3 gange i ugen, du vil højst sandsynlig køre et 2 split træningsprogram hvor du kører overkrop og underkrop 3 gange hver i ugen.

Ja du kan godt træne bryst hver anden dag, hvis der er lagt op til det i dit program og det er skræddersyet til den volumenen med forskellige øvelser, tempo, gentagelser osv.

Det antal sæt bryst om ugen du skal lave afhænger meget af dit niveau, har du en almindelig bryst træning, vil jeg anbefale at køre mellem 15-25 sæt fordelt på forskellige øvelser.

Afhængig af din erfaring med træning og dit mål, vil jeg anbefale 15-25 sæt hver træning du kører bryst. Det skal fordeles på forskellige øvelser, og man skal huske tempo, antal gentagelser osv. også.

Bedste bryst øvelser

Bedste bryst øvelser du kan lave er nogle af de store som bænkpres med stang, enten flad, incline eller decline. Det er nok mest kendt som konge øvelsen til brystet, en anden meget undervurderet øvelse er almindelige push ups eller armbøjninger. Er du ikke så meget til at køre med stang, kan du også køre bænkpres med håndvægte i enten flad, decline eller incline.

Så de bedste bryst øvelser er nok nogle af dem, men det kan også være du føler du mangler noget på dit øvre bryst eller nedre bryst, så vil det give mening at lave mere af dem som stresser det øverste eller nederste af dine brystmuskler.

Bryst træning

Bryst træning er når du laver bryst øvelser hvor brystmuskler bliver aktiveteret. Udover de nævnte bryst øvelser ovenfor, så kan du se flere længere oppe hvor jeg har lavet en oversigt med video. Det kan være øvelser som flyes, enten med håndvægte eller i kabel eller lignede øvelser. Der er ret mange øvelser derude som aktiverer lige netop det, når du træner. Et stærkt bryst bliver lavet af at træne bryst øvelser fast og løbende.

Mange kør ofte bare de samme øvelser hele tiden, men noget man kan ændre på er tempo, antal sæt, antal gentagelser eller andet. Min anbefaling er at køre det samme program og øvelser i en periode på 3-6 uger, afhængig af hvor erfaren du er. Når den periode så er ovre, vil jeg tilføje nye bryst øvelser, ændre på tempo, sæt eller gentagelser, eller flere ting på samme tid, for at hele tiden udfordre kroppen.

Træning bryst

Træning bryst er nok noget de fleste laver der laver træning i fitness, hjemme eller lignede. Bryst øvelser er noget især drenge laver en del af, fordi det er en muskel som kan ses. Det er også en stor muskelgruppe, og det giver derfor god mening at bruge tid på at træne den.

Sådan kan du lave en god træning af brystet, det gør du ved at samle øvelser der stresser eller træner dit bryst på flere forskellige måder. Der kan være en øvelser hvor du er decline, en hvor du er flad og en hvor du er incline, så er stresset på musklen forskellig fra øvelse til øvelse.

Træning af brystmuskler

Din træning af brystmuskler kan laves på utrolig mange måder afhængig af hvad ens overordnet mål er. Nogle vil lave træning af brystmuskler for at gøre dem stærkere eller større, mens nogle vil blive mere udholden. Så afhængig af hvad du gerne vil opnå, er der mange forskellige måder at træne på.

Hvis der er fokus på styrke vil det give mening at lave sæt med 1-6 gentagelser, hvorimod hvis du ønsker mere muskelvækst kan det være 6-15 gentagelser, og ønsker du mere utholdende muskler kan det være 15 eller flere gentagelser per sæt. Så du kan egentlig selv sammensætte din træning af brystmuskler på baggrund af hvad dit mål er.