Maveøvelser


Maveøvelser kan træne dine mavemuskler på forskellige måder, og alt efter hvad dit mål og ønske er, så giver det mening at lave forskellige mave øvelser. Jeg har samlet en masse video her, hvor jeg udfører forskellige mave øvelser. Det er ganske gratis og koster intet.

Du kan finde alle øvelser til dine skuldre på video i min playliste på YouTube ved at klikke her: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcIpd5yCb9NHSUIl7c7uPhdqPAOz4jb73

 Du finder alle mave øvelser på video lige her, og der kommer flere løbende:

TRX Plankehttps://www.youtube.com/watch?v=ToHZbO1RxoY
Mave bøjningerhttps://www.youtube.com/shorts/UNy4nsG4G0Q
Plankehttps://www.youtube.com/shorts/Xf3zxtX0tBE
Planke på hændernehttps://www.youtube.com/shorts/KryiIWqqnPw
Toes to bar / T2Bhttps://www.youtube.com/shorts/kVfeDWBTjXM
Side bendhttps://www.youtube.com/shorts/fxqsmwhh6QE
Russian Twisthttps://www.youtube.com/shorts/BG416DZSMjM
Side plankehttps://www.youtube.com/shorts/5wyzNyJOm1k
Aktiv planke op og nedhttps://www.youtube.com/shorts/JdttbOFs2QE
Aktiv planke rotationhttps://www.youtube.com/shorts/bN6OB7WRlUg

Mange træner rigtig meget mave i et ønske om at få en markeret mave, men virkeligheden er at det handler om at være i kalorieunderskud for at opnå et fedttab, så mavemusklerne bliver mere tydelig. Min anbefaling når du vil træne mave, så vil jeg tilføje en dynamisk øvelse og en statisk øvelse til din mave. Det kunne være Russian Twist og Planke, blot for at give et eksempel.

Der er ikke nogen øvelser som giver flad mave, det der giver flad mave er at tabe fedt, og det gør du ved at være i kalorieunderskud. Så motion og træning vil hjælpe med at forbrænde kalorier, og hvis du spiser mindre end du forbrænder vil du over tid får en flad mave.

Der er ingen øvelser som forbrænder fedt på maven, du kan nemlig ikke punkt forbrænde fedt. Det der er afgørende er at du er i kalorieunderskud, og det kan du komme ved at spise mindre end du forbrænder. Mere motion vil gøre du forbrænder mere, og det kan være alt fra løb, styrketræning, cykling eller anden sport.

Alle muskler har brug for hvilke så de kan restituere sig efter du har trænet dem. Så jeg vil ikke anbefale du træner dem hver dag, men du kan derimod træne dem hver anden dag hvis du virkelig ønsker at træne dem meget.

Den hurtigste måde at tabe sig på maven er ved at begynde at spise sundere og lave en masse motion. Jo større kalorieunderskud du er i, jo hurtigere vil du smide fedt fra maven og kroppen generelt. Hvis du er i meget stort kalorieunderskud, vil du også begynde at miste muskelmasse og det er ikke optimalt.

Du kan få en flad mave på kort tid ved at fokusere på at meget motion, og spise en kost så du er i kalorieunderskud. Det eneste der kan give dig en flad mave er at være i kalorieunderskud.

Ja det kan du hvis du har en kost som sikre du er i kalorieunderskud, træning i sig selv sikre ikke man træner sit mave fedt væk. Kosten er mindst lige så vigtig når det kommer til at ville fjerne mave fedt.

Bedste maveøvelser

Bedste maveøvelser vil ofte være en kombination af både statiske øvelser og dynamiske øvelser. Nogle af de mave øvelser jeg har set som de bedste gennem tiden er Side planke, almindelig planke, Russian twist og Toes to bar hvis man kan lave dem. Det er 2 aktive øvelser og 2 statiske øvelser, og det er med til at både styrke opspændet og den dynamiske bevægelse.

Det er nemlig sjælden vi som mennesker er helt statiske, og derfor er det en god ide at træne øvelser hvor der er bevægelighed. Så min anbefaling er at lave minimum en statisk øvelse og minimum en dynamisk øvelse når du træner din mave. Det sikre dig den mest effektive mavetræning med de bedste mave øvelser.

Mavetræning

Mavetræning foregår enten primært ved at lave mave øvelser, eller sekundært i øvelser hvor stabilitet er vigtigt, som i squat, dødløft, bænkpres, skulderpres og andre øvelser. Når du gerne vil lave mavetræning kan det være en god ide at ligge det ind i slutningen af din træning, da det kan være en god måde at slutte din træning af på. Så sikre du også at ikke “udtrætte” din core, inden du laver nogle øvelser der kan kræve en god stabilitet.

Jeg anbefaler ofte at mange laver mavetræning 2-3 gange i ugen, som en del af ens eksisterende træning, man skal ikke afsætte hele dage eller træningspas af til mavetræning. Så se om du ikke kan få det ind i din full body eller split træning på den ene eller anden måde. Det vil helt klart være det bedste at gøre.

Maveøvelser for begyndere

Maveøvelser for begyndere kan være almindelig mavebøjninger, almindelig planke, side planke, Russian twist eller lignende som jeg har skrevet om tidligere. Det gode ved disse, er at de er ret nemme at udføre og rigtig god for din mave, der er både statiske øvelser og dynamiske mave øvelser.

Så er du en begynder til at træne mave, så kig på de videoer jeg har længere oppe, så er du sikker på at du laver dem rigtig og får trænet din mave på en god måde. Så der er ingen grund til at tænke så meget over det, da det er rigtig svært at lave maveøvelser forkert, du skal gerne kunne mærke dem i din mave når du udfører dem.

Maveøvelser med vægt

Maveøvelser med vægt du kan lave er sådan nogle som planke med vægten på ryggen, russian twist med vægt i hænderne, side bend med en vægt i den ene arm, mavebøjninger med vægt i hænderne ved brystet og lignende. Der er rigtig mange maveøvelser med vægt du kan lave, men jeg vil anbefale du får styr på udførsel af dem uden vægt, inden du tilføjer vægt.

Du kan nemt øge sværhedsgraden ved dine maveøvelser ved at tilføje vægt, så ønsker du en større udfordring og mere udvikling over tid, så kan du godt gøre dette.