Baglårs Øvelser


Her har jeg lavet en oversigt over forskellige baglårs øvelser, og hvordan du kan udføre dem ved at vise det i en video. Det er din mulighed for at få flere baglårs øvelser i dit træningsprogram, når du træner ben. Det er ganske gratis og koster intet.

Du kan finde alle øvelser til dine baglår på video i min playliste på YouTube ved at klikke her – https://www.youtube.com/playlist?list=PLcIpd5yCb9NFhAKGcG1cSJDqaSbYg-xWJ

Du finder alle baglårs øvelser på video lige her, og der kommer flere løbende:

Snatch Grip Dødløft – bredt greb:https://www.youtube.com/shorts/YPH1rGFWsPk
Trap Bar Dødløft:https://www.youtube.com/shorts/dh43AE97DKE
Siddende Good Mornings – med vægtstang:https://www.youtube.com/shorts/IYeUL9meNxc
Stående Good Mornings – med vægtstang:https://www.youtube.com/shorts/JjhXhb3Xuhg
Lying Leg Curl – bøjet fødder:https://www.youtube.com/shorts/VrACqoznL1U
Lying Leg Curl – strakte fødder:https://www.youtube.com/shorts/yk3JJdef_hU
Stiv Benet Dødløft – med vægtstanghttps://www.youtube.com/shorts/H4z664Jyvyg
Dødløft – med vægtstang:https://www.youtube.com/shorts/IhJHFFIengI
1 bens dødløft – med vægtstanghttps://www.youtube.com/shorts/-tWOyQ94U8I
1 bens dødløft – med håndvægthttps://www.youtube.com/shorts/7EyhDBOqYmw
1 bens dødløft – med kettlebellhttps://www.youtube.com/shorts/sTi3s19k1IM
Good Mornings – med elastikhttps://www.youtube.com/shorts/o4rihEMt9yY
Good Mornings – med håndvægthttps://www.youtube.com/shorts/H02OuhfYtoM
Good Mornings – med kettlebellhttps://www.youtube.com/shorts/SeAE_ZMhm6c
Back extensionshttps://www.youtube.com/shorts/yVLJSvZ-PXE

Jeg vil altid anbefale at når man har baglår i sit program, kør du full body program vil jeg anbefale en øvelse som dødløft eller lying leg curl,  hvis man kør 2 split eller et større split i sit program, at man har minimum en baglårs øvelse hvor bevægelsen sker i knæet, og minimum en hvor bevægelsen sker i hoften. Det kan f.eks. være lying leg curl og good mornings. I den ene sker bevægelsen i knæet altså lying leg curl, og i den anden sker bevægelsen i hoften. På den måde træner du dine baglår på en effektiv måde.

 Du kan finde øvelser til forskellige dele af kroppen ved at klikke her: Bryst øvelserryg øvelserskulder øvelsertriceps øvelserbiceps øvelserforlårs øvelser, maveøvelserlæg øvelser og balle øvelser.

Det er en rigtig god ide at træne dine baglår for at få balance i forsiden og bagsiden. Har du stærke baglår vil du opleve færre skader og problemer i den motion du laver.

Dit baglår er noget du bruger når du løber, når du går eller lignende. Musklerne i baglåret hjælper med at bøje dit ben.

Musklerne i baglåret hedder hasemusklerne på dansk og hamstring på engelsk. Der er flere forskellige muskler i dit baglår med forskellige navne som semimembranosus, semitendinosus og biceps femoris.

Du kan strække dit baglår ud ved at lave udstrækningsøvelser. En af de mest almindelige er at løft dit ben op på en stol eller kasse, og så strække dit ben og bøje dig forover det.

Du træner dine hasemuskler ved at lave øvelser som lying leg curl, dødløft, good mornings og mange andre øvelser.

Bedste baglårs øvelser

De mest kendte baglårs øvelser er ofte lying leg curl, dødløft, siddende leg curl til baglår og lignede. Men der er ret mange variationer af dem, f.eks. Kan lying leg curl laves med 1 eller 2 ben, det kan laves med fødder oppe eller nede, det kan laves neutralt, ud til siden eller indad. Ved at ændre din fodstilling kan du med mange baglårs øvelser, ændre måden hvorpå du træner dine muskler i dit baglår.

Hvis du ruller lidt op vil du kunne se flere baglårs øvelser som jeg har optaget, så du kan se hvordan du muligvis kan udføre de forskellige. Så leder du efter inspiration til baglårs træning er du landet det rette sted.

Træning af baglår

Træning af baglår kan du gøre gennem baglårs øvelser som goodmornings, stiv benet dødløft, lying leg curl, seated leg curl, 1 ben dødløft eller nogle af de mange andre du kan lave. Det vigtigste når du gerne vil opnå træning af baglår, er at sørge for at du har indlagt progression i din træning. Det kan være i form af du skifter program eller baglårs øvelser hver 3-5 uge, og det kan være du øger vægten fra træning til træning.

Der er mange måder at ligge progression ind, men en af de mest anvendte måder er ofte ved at øge vægten fra træning til træning, på den måde øger du den totale mængde af kilo du bevæger i en træning, samt hver gentagelse. Det øger din styrke, det øger din størrelse af muskler og meget mere.

Baglårs Øvelser

Øvelser til baglår

Øvelser til baglår finder du længere oppe, hvor jeg har lavet en oversigt af alle dem som jeg har lavet video til, og der kommer flere og flere hele tiden. Har du nogle øvelser til baglår du ønsker jeg laver en video til, så er du velkommen til at kontakte mig, så vil jeg meget gerne lave en video til det hurtigst muligt.

Når du har fået øvelser til baglår, og de er i dit program, så vil jeg altid anbefale at holde dem i en periode, for du får ikke noget ud af at skifte øvelserne hele tiden fra træning til træning. Du kan nemlig ikke holde styr på din fremgang, hvis ikke du kør det samme i en periode, og forsøger at øge vægten løbende.

Træning af baglår

Træning baglår kan du gøre ved at tage i fitness center, lave noget med din egen krop, gøre det med vægt eller maskiner, men der er også mulighed for at lave træning af dine baglår ved at lave baglårs øvelser derhjemme. Det er ikke noget krav at have træningsudstyr for at træne dine baglår, der er mange måder at træne dem på uden udstyr.

Ønsker du at få stærke baglår, så skal du lave en masse baglårs øvelser og hele tiden forsøge at udfordre dig selv med din træning af dine baglår. Hvis ikke du gør det, vil det være rigtig svært at blive stærkere her. Det er vigtigt at sige at søvn, kost og andre faktorer også har en stor indvirkning.