Balle Øvelser


Du har sikkert prøvet en del forskellige balle øvelser, og jeg har samlet en masse forskellige balle øvelser hvor jeg viser dem i video. Det er ganske gratis og koster intet.

Du kan finde alle øvelser til dine baller på video i min playliste på YouTube ved at klikke her: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcIpd5yCb9NGjuurT25CA0vCqQph6F9xa

 Du finder alle balle øvelser på video lige her, og der kommer flere løbende:

Cable Pull Throughhttps://www.youtube.com/shorts/znKEAkVGqTg
Back extensionshttps://www.youtube.com/shorts/yVLJSvZ-PXE
Glute bridgehttps://www.youtube.com/shorts/6pteyyUl5Xg
Glute bridge – med vægstanghttps://www.youtube.com/shorts/Qil1wqd-0Ag
Glute bridge – med håndvægthttps://www.youtube.com/shorts/DrU5itFDg0E
Glute bridge – med kettlebellhttps://www.youtube.com/shorts/-EXktk7bwSU
1 ben glute bridgehttps://www.youtube.com/shorts/KuPf8N9vqUY
Musling balle øvelse – med elastikhttps://www.youtube.com/shorts/B0U3Yyl1rtQ
Avanceret musling balle øvelse – med elastikhttps://www.youtube.com/shorts/FJu5tc0_P-A

Træner du fullbody program vil min anbefaling være at køre max 1 balle øvelse, for du vil også træne dem i øvelser som squat, dødløft og lignende. Kør du i stedet et 2 split program, vil min anbefaling være at du kører 1-2 øvelser fokuseret til ballerne, her vil jeg ofte lave en form for glute bridge og en form for goodmorning, dødløft eller lignede. Det er med til at sikre du for træner dine baller på effektiv måde. Ønsker du endnu mere fokus på baller kan du sagtens lave flere øvelser i dit program.

 Du kan finde øvelser til forskellige dele af kroppen ved at klikke her: Bryst øvelserryg øvelserskulder øvelsertriceps øvelserbiceps øvelserforlårs øvelser, baglårs øvelsermaveøvelser og læg øvelser.

Du træner dine ballermuskler ved at lave øvelser som dødløft, stiv benet dødløft, glute bridge, good mornings og andre gode øvelser hvor ballemusklerne aktiveres.

De øvelser som træner balle er glute bridge, squat, dødløft, stiv benet dødløft, good mornings og mange andre øvelser hvor ballerne aktiveres enten primært eller sekundært.

Du kan få runde baller ved at træne dine baller i dit træningsprogram, er det et stort fokus at få runde baller vil jeg anbefale at træne dem 2-3 gange i ugen med 2-4 øvelser som glute bridge, Good morning, stiv benet dødløft osv.

Du aktiverer dine baller ved at spænde i dem i de øvelser for de skal aktiveres. Den kan være i toppen af dødløft, good morning, glute bridge osv. Det handler om at tænke over det.

Bedste balle øvelser

Bedste baller øvelser vil ofte være dem du lave hvor du træner og aktiverer ballerne som dødløft, good mornings, glute bridge eller lignende øvelser. Der ofte en stor aktivering af dine balle muskler når du lave det der hedder et “hip hinge”, altså bevæger hoften frem og tilbage. Dog bruger du også ballerne i sekundært i øvelser som squat, walking lunges, split squat, step ups eller mange andre øvelser.

Ballen er en rigtig vigtig muskel at være stærk i, da der er utrolig meget power i den, og det giver meget til andre øvelser at være stærk i denne del. De bedste balle øvelser jeg ofte anbefaler er good mornings hvor der spændes godt i gennem i ballerne i toppen, samt en øvelse som stiv benet dødløft, back extension og dem som minder om disse.

Træning af baller

Træning af baller kan du gøre på mange måder, enten sekundært eller primært. Den primære måde at gøre det på har jeg beskrevet længere oppe, og sekundært det samme. En god måde at øge din træning af baller er ved at tilføje elastikker i øvelser som squat eller stiv benet dødløft eller good mornings, for at holde knæerne ude, og derfor spænde mere i ballerne.

Du kan nok ikke løfte lige så meget vægt som du ellers ville, men det er godt til træning af baller. Så dette er nogle af måderne du kan lave baller øvelser på for at få en god træning af dine baller. Hvor arbejder med at få større baller, eller stærkere baller, men ved ikke hvordan de skal lave struktureret træning af baller, og det kan du få indsigt i ved at læse ovenstående.

Balletræning

Balletræning er noget som er blevet mere og mere normalt, og noget flere går op i, og det er ikke kun piger. Balletræning hjælper nemlig dig en del i de større styrke øvelser, og for kvinder er det fordi de gerne vil have en større numse eller mere form. Uanset om målet er det ene eller andet, så er det en god ide at lave noget planlagt træning til sine baller. 

Det er altid en god ide at træne sine muskler omkring hoften, for at styrke alt i dette område, det er ofte et meget udsat område, og et sted mange får skader, eller stramme hofter. Nogle af de problemer man får her, er nogle gange på grund af for svage balle muskler, og det er her balletræning er en rigtig god ide. Der er 3 forskellige balle muskler som hedder gluteus maximus, gluteus medius og gluteus minimus. De har alle 3 hver deres funktion.

Træn baller

Træn baller gennem programmeret træning, som indkluderer det i din træning. Du behøver ikke at lave 5 balle øvelser når du træner det, men vil give rigtig god mening at have nogle få med når du alligevel træner underkrop eller ben. Du behøver ikke at afsætte hele træningsdage eller træningspas for at kun træne baller. Det vil jeg vurdere er at overgøre det.

Men det kommer i sidste ende også an på hvad målet er med den træning du laver af dine baller, og hvor stort et fokus balletræning har for dig.