Forlårs Øvelser


Der findes utrolig mange forlårs øvelser, og her har jeg forsøgt at samle flere af dem et sted, hvor det vises på video hvordan du kan lave dine forlårs øvelser. Det er ganske gratis og nemt. 

Du kan finde alle øvelser til dine forlår på video i min playliste på YouTube ved at klikke her: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcIpd5yCb9NFNI1cHzDLimQr2YymjskmH

 Du finder alle forlårs øvelser på video lige her, og der kommer flere løbende:

TRX Squat:https://www.youtube.com/shorts/vHywPd3-RYE
Hack Squat – i maskine:https://www.youtube.com/shorts/NHy9cMfsd2k
Side Step Up:https://www.youtube.com/shorts/_Mw_5jBB_V4
Benpres – i maskine:https://www.youtube.com/shorts/e_LWg_LiJhs
Drop Lunge – på stepbænk:https://www.youtube.com/shorts/jW98kxzZ8SA
Front Step Up:https://www.youtube.com/shorts/zbvE3aR9rHk
Back Squat – hæle hævet:https://www.youtube.com/shorts/sglywbWsKpI
Goblet Squat – med håndvægt:https://www.youtube.com/shorts/yzdXeqfn5yE
Poliquin step up – på stepbænk:https://www.youtube.com/shorts/WwWON04ZJ1o
Split squat – hævet foran front rack med vægtstang:https://www.youtube.com/shorts/Oq9uupvTNXE
Split squat – hævet foran back rack med vægtstang:https://www.youtube.com/shorts/KxjJM8JLVac
Split squat – hævet foran med håndvægte:https://www.youtube.com/shorts/tfjMeHxg9SE
Back squat – med vægtstang:https://www.youtube.com/shorts/lBdTe-P3RqU
Front squat – med vægtstanghttps://www.youtube.com/shorts/J3aeFDhDavA
One arm dumbbell overhead squathttps://www.youtube.com/shorts/3Y72gVOArro
Overhead squat – med vægtstanghttps://www.youtube.com/shorts/fbeOv80D6Nw
Overhead squat – med kettlebellhttps://www.youtube.com/shorts/d9K2rgW53-w
Air Squathttps://www.youtube.com/shorts/L6KPiD76V3U
Jump Squathttps://www.youtube.com/shorts/N3U2kEr7cBg
Walking lungeshttps://www.youtube.com/shorts/Zf8QhDL9xG0
Standing lungeshttps://www.youtube.com/shorts/DG65ILQ9BLg
Reverse lungeshttps://www.youtube.com/shorts/ZlIpB5yh0Wk

 Når du træner forlår vil jeg anbefale hvis du kør full body træningsprogram at du kør enten en form for squat eller split squat, hvis du kør 2 split eller højere split i dit program vil jeg anbefale du i dit program både har en form for squat, en uni lateral øvelse og en maskine øvelse som leg curl, hack squat eller benpres. På den måde sikre du at få trænet dine forlår optimalt.

 Du kan finde øvelser til forskellige dele af kroppen ved at klikke her: Bryst øvelserryg øvelserskulder øvelsertriceps øvelserbiceps øvelser, baglårs øvelsermaveøvelserlæg øvelser og balle øvelser.

Du kan ikke som sådan punkt forbrænde fedt, og derfor ikke blot komme af med fedt på dine inderlår. Men ved at tabe dig, taber du fedt på dine inderlår. Det kræver at være i kalorieunderskud.

Det kan du gøre vi at lave forskellige øvelser som squat, benpres, leg curl, split squat, walking lunges og side step squat. Der er mange øvelser som træner indersiden af lårene.

Du taber fedt på lårene ved at være i kalorieunderskud. Når du er i kalorieunderskud, så taber man fedt, da man forbrænder mere end man spiser.

Forlårs musklen er flere forskellige muskler som hedder quadriceps, de 4 muskler hedder rectus femoris, vastus laterale, vastus mediale og vastus intermedius

Bedste forlårs øvelser

Bedste forlårs øvelser er ofte en form for squat eller split squat eller lunges, for der får du trænet en stor del af dine forlår. Der sættes også krav til stabilitet, core, balance og meget mere når du laver de større forlårs øvelser. Det vil ofte give mening at have en eller anden stor øvelse til dine forlår med i dit program, og så have andre mindre øvelser eller støttende øvelser.

Et program med forlår øvelser kunne være Squat med stang, Split squat med håndvægte, Goblet Squat med håndvægt og så en step up variant. Du kan også smide flere øvelser ind, men det afhænger meget af erfaring, hvor mange sæt du kør og hvor mange gentagelser. Du skal også tage tempo med i dine overvejelser når du laver et program.

Træning af forlår

Træning af forlår laver du ved at træne øvelser som aktiverer dit forlår, enten primært eller sekundært. Hvad definerer så en primært forlårs øvelse og en sekundær? Det er hvad der primært trænes der definere det. Hvis vi ser på en squat som forlårs øvelse er forlåret det primære der trænes, hvor baglår, core, baller og lignende er det sekundære, da det også aktiveres i denne øvelse.

Så træning af forlår kan foregå både primært og sekundært, og ofte vil det give mening at træne forlår og baglår på samme dag, da det er antagonist og agonist. Det er forsiden og bagsiden af den muskel der trænes, så træner du forlår er baglåret også i bevægelse, og trænes derfor også.

Forlårs Øvelser

Øvelser til forlår

Øvelser til forlår kan du finde ved at rulle lidt længere op, der er en liste med videoer til en masse forlårs øvelser, så du kan få trænet dine forlår og gøre dem stærke. Det er også vigtigt at huske at når du træner forlårs øvelser, så bliver dine forlår ikke store fra den ene dag til den anden, ingen er blevet store på kort tid og det er vigtigt at huske uanset om du er kvinde eller mand, så er træning sundt for dig.

Så hvis du vil i gang med at finde øvelser til forlår, så kan du løbende finde flere her på siden, jeg kommer nemlig løbende til at lave flere videoer af forlårs øvelser. Sidder du og tænker jeg burde lave nogle på video, så er du meget velkommen til at række ud til mig, så vil jeg lave dem hurtigst muligt.

Træning forlår

Træning forlår er ofte noget af det hårdeste og mange gør ikke meget i det, fordi det er ofte noget af det der kræver mest energi og forlårene er en rigtig stor muskelgruppe. Når der så ikke sker træning af forlår får mange det som kalder kyllinge ben, altså en underkrop der er meget mindre end overkroppen. De fleste fokusere nemlig på at træne dem man kan se, som er bryst, skulder og biceps. Men det giver en krop der slet ikke er symetrisk, og det er ikke godt når det kommer til at have en skadesfri krop eller lignede.

Når din krop ikke trænes lige eller symetrisk, så vil du over tid få en muskelgruppe som er stærkere end modparten, og det gør at man bliver trækket mere og mere skæv, som kan ende i skader eller smerter. Det mest typiske, er at se folk med indadroterede skulder, fordi de har trænet meget bryst.