Deload? Hvad er det?


Deload? Hvad er det og hvorfor skal man gøre det?

Hvis du går meget op i træning og kost, vil deload helt klart have din interesse! Hvis du aldrig har hørt om det før, kommer her mine anbefalinger på hvordan du burde gøre det. Udover det kommer jeg også ind på hvad det betyder for kroppen og hvad det gør ved kroppen at deloade.

Deload

Deload

Den form for deload jeg anbefaler er er halvering af sæt. Dette betyder at du fjerner halvdelen af de antal sæt du har kørt i dine øvelser. Du skal dog ikke køre under 2 sæt, så minimum er 2 sæt. Grunden til det er at hvis du bare kører 1 sæt, kunne du lige så godt have blevet hjemme.

Syntomer for at du er i overtræning er typisk at dine led begynder at blive ømme, din søvn bliver forværret og du er konstant udmattet og træt. Udover det er konstant ømme muskler også et tegn.

Deload er med til du undgår overtræning og skader! Efter min mening er deload meget undervurderet, og typisk kommer jeg stærkere tilbage efter en deload uge, hvor kroppen har kunne restituere fuldt ud. CNS (central nerve systemet) tager længere tid om at restituere end musklerne, og dermed opnår man fuldt ud restitution hvis du kører deload.

Du skal ikke forvente at kunne træne dag ind og dag ud, og lave ny personlig rekorder hver dag. Deload er også med til at gøre at du undgår at ramme et plateau, i forhold til styrke og muskelvækst.

_____________________________________________________________________________________________________________________________