Drikker du nok vand?


Vand? Drikker du nok?

 

1. Humør?

Forskning siger dehydrering kan påvirke dit humør. Det kan gøre dig sur, forvirret og stresset. Man kan tænke klarer og være mere overskudsagtig, hvis man drikker den mængde vand man har brug for!

2. Kræft?

Ja ren faktisk siger forskning at hvis man holde sig hydreret kan man reducere chancen for at få kræft! Det er vel noget alle gerne vil undgå!

3. Død?

Dette er nok i de fleste tilfælde irrelevant for den gennemsnitlige danske befolkning. Men ja, man kan ren faktisk dø ved ikke at få nok vand! Vi kan leve et par dage uden vand, muligvis en uge, alt afhænger af miljøet omkring en og hvad man laver. Vi kan leve meget længere uden mad! Gennemsnittet af befolkningen i Danmark drikker ikke nok vand eller væske, dette burde prioriteres højere generelt!

 

Vand

Vand

4. Arbejd hårdere og bedre?

Hvis man er hydreret, kan man performence bedre! Vand komponerer 75% af vores muskelvæv! Dehydrering kan gøre en svagere, træt, svimmel og kan også resultere i en elektroly-ubalance!

5. Smerter?

Opnå mindre ledsmerter ved at være hydreret! Når man er hydreret kan det minske smerter i dine led og brusken blødere. Det er ren faktisk derfor glucosamine hjælper på ledsmerter, fordi det hjælper ens brusk til at optage vanden, og holde den blød!

6. Affaldsstoffer og bakterier?

Vores fordøjelsessystem har brug for vand, for at kunne fungere ordentlig. Affaldsstoffere skylles ud via urinen og sved! Hvis ikke vi får nok væske, kan disse stoffere ikke komme ud af kroppen og det vil derfor ophobe sig i kroppen. Dette kan forårsage et utal af problemer! Kombineret med fibre, kan vand heldbrede forstoppelse!

7. Hovedpine?

Ja vand kan ren faktisk forebygge hovedpine! Hovedpine kan være forårsaget af dehydrering, så at få nok vand, kan forhindre hovedpine! Så næste gang du er ved at få hovedpine, så drik rigeligt med vand!

Hovedpine

Hovedpine

8. Vægttab?

Nogle gange tror vi at vi er sultne fordi vi er tørstige! For jer der forsøger at tabe sig, sørg for at få nok væske. Dette kan hjælpe med at øge jeres vægttab! Fordi i som beskrevet i punkt 4, du kan arbejdere hårdere og kroppen fungere bedre!

9. Hud?

At holde sig hydreret gør din hund blød! Hvis man drikker nok vand kan ens hud blive sundere, og cellerne der skal “lave” nyt hud, fungere bedre!

10. Er vand essentiel?

Vand er afgørende for en korrekt cirkulation af næringsstoffer i kroppen. Vand gør godt på kroppens transportsystem, og når vi er dehydrerede kan alt i kroppen ikke fungere så godt som det burde!

Så hvor vil jeg egentlig hen med det her?

Drik som minimum 2 liter vand om dagen, øg efter hvordan din aktivitet er og varmen! Medbring en flaske med dig overalt, så du hele tiden har mulighed for at indtage væske! Væske er afgørende for din sundhed og velvære, så sørg for at få nok!

________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Referencer:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10404059
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/331514.stm
http://www.cancer.org/acs/groups/cid/documents/webcontent/002577-pdf.pdf
http://www.acefitness.org/fitfacts/pdfs/fitfacts/itemid_173.pdf
http://www.americanskin.org/resource/