Opnå et sundt vægttab?


Opnå et sundt vægttab?

Hvad er et sundt vægttab? Et sundt vægttab er ikke et hurtigt vægttab, men et vægttab du kan overholde. Det er lige meget om det er 200g i ugen eller 1 kg, det vigtige er du ikke tager det på igen.

Det er ofte ikke noget problem for folk at tabe sig, men ofte tager man det på igen let. Men hvis du tager det på igen let, er det en helt forkert måde du har valgt at gribe dit vægttab an på. Ofte bliver der snakket om livsstilsændring i sammenhæng med vægttab, så inden du starter på et vægttab, så lav en plan.

Hvad vil en livsstilsændring betyde for dig i din hverdag?

Stil sig selv disse spørgsmål:
Vil det hænge sammen med din hverdag?
Er du klar til at ofre det der skal til?
Har du støtte omkring dig? Venner, familie osv.
Har du tid til det / vil du bruge tiden på det, det kræver?

Er du klar på at ofre de ting der skal, til for at opnå det vægttab du vil? Som personlig træner, har jeg erfaret at man ikke altid er klar på at ofre det, det kræver for at nå i mål. Så find derfor den vej der passer til dig. For nogen er det hurtige vægttab løsningen, for andre er det et længere forløb der er vejen frem. Derfor er det altid vigtigt, at se om ens mål er realistisk. Det nytter ikke noget at “lyve” overfor en selv i denne process, for så ender man altid ud med at blive skuffet.

Vær realistisk, tålmodig og arbejdsom – Dette sørger ofte for man når langt. Ingen opnår noget sovende, der skal kæmpes for tingene, nogle gange mere end man tror. Ingen har nogensinde sagt det er nemt, men når man opnår de ting man vil, er det alt værd!

Så hvad kræver det er opnå et sundt vægttab?

Måden man kan opnå et vægttab på, er at være i kalorie underskud. Det kræver ikke du lever af kylling og broccoli, men ændre din livsstil. Det kunne være en start at fjerne alt unødvendig spisning af snacks og at drikke kalorier. Disse er ofte meget lave i næringsstoffer, og fyldt med kalorier.

Hvad anbefaler jeg, for at opnå et sundt vægttab?

Drik mere vand, gerne 2,5-3,5 liter om dagen. Få god kvalitets protein og grøntsager til alle måltider. Sørg derefter for at få gode fedtkilder eller gode kulhydrat kilder til dine måltider. Gode fedtkilder kan være avocado, nødder, æg, smør (øko), kokosolie og olivenolie. Gode kulhydrat kilder kan være ris, havregryn, kartofler, sødekartofler, bulgur osv.

En af mine klienter

Her er et eksempel på en af mine klienter, der kom til mig og ville af med fedtet. Han har kone, børn, dyr, jæger, fuldtidsarbejde (+overarbejde), selvstændig og mange flere ting. 12 uger og han havde tabt 10 kg, fået en krop han var glad i. nu 1 år senere næsten har han samme krop, dog opbygget noget mere muskelmasse.

Opnå et sundt vægttab

Så hvad er et sundt vægttab?
Det er et du kan overholde, ikke tage på igen og har tid til.

Hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive en mail til info@casperhessellund.dk eller klikke her.

Læs flere blog indlæg her.

Læs mere om mig her.