Postworkout shake – shake efter træning?


Shake efter træning er noget af det mest kompliceret, er der et optimalt “window”?

Dette er efterfølgeren til preworkout shake. Der er rigtig mange meninger, holdninger og tilgange til postworkout shake. Dette indlæg kommer til at omhandle min tilgang til tingene, og hvad jeg har erfaret virker rigtig godt for mig. Du kan prøve det og se hvordan du reagere på det, du er velkommen til at skrive en mail til info@casperhessellund.dk om hvordan du synes det virker og om du synes der sker noget.

Whey:

Protein pulver er noget de fleste der træner tager, og de fleste tænker jo mere jo bedre, sådan er det dog ikke. Rigtig mange bruger også alt for mange penge på kosttilskud, de ikke aner hvordan skal anvendes, og får derfor ikke den ønskede effekt. Protein er essentielt for alle levende organismer. De deltager i cellers processer og fungere som byggesten og enzymer. Aminosyresammensætningen er forskellig fra protein pulver til protein pulver, men de aminosyrer der ofte er i proteinpulver er de aminosyrer der anvendes til genopbygning af musklen. Et komplet protein kosttilskud indeholder alle ikke essentielle aminosyrer.

Carbs:

Kulhydrat i pulver, er noget de fleste også tager af kosttilskud. Dette er også en vigtig faktor for restitution efter træning. Dog skal man passe på med ikke indtage for meget af dette, da man ellers ender med at tage for meget fedt på, hvilket de færreste ønsker. Der er mange måder at få sine kulhydrater til sin shake, nogle gøre det via frugt, andre slik og nogle pulver.

Shake efter træning

Shake efter træning

Hvad er så godt ved at tage disse kosttilskud?

Optageligheden er hurtig, og det er nemt at have med sig, det er lige netop det der er smart med en shake efter træning. Det ville ikke være optimalt, at have rugbrødsmadder med i træningsskabet i fitness centeret. Ofte er det også billigere pr. Gram at købe det i pulver, fremfor at have fast føde med. Kulhydrater og proteiner er med til at sørge for optimale restitution efter træning.

Det optimale “window”

Der er stor snak omkring hvor længe det er optimalt at indtage protein og kulhydrater efter endt træning. Dog er det logisk at jo længere man går uden næring efter træning, jo længere tid er man katabolsk, altså nedbrydende.

Hvad er mine anbefalinger til din shake efter træning så?

Det er meget forskelligt fra person til person hvordan man reagere på de forskellige kosttilskud. Der skal ligges vægt på at alle er forskellige, og derfor skal man prøve sig frem og se hvordan man reagere. Start derfor lavere i doseringer og hæv lige så stille over tid.

30-50g whey protein, er det optimale i din shake efter træning fordi, man skal have nok, men heller ikke for meget.

Jo mere lean (lavere fedtprocent) jo flere carbs kan man håndtere, så dette er meget individuelt. Jeg selv ligger mellem 30-100g i min shake efter træning, alt afhængig af hvad målet er.

Alle kosttilskud skal bruges med måde og skal tilpasses til det specifikke mål.

Har du nogen spørgsmål eller har et emne du synes jeg skal skrive et indlæg om er du velkommen til at sende en mail til info@casperhessellund.dk

Læs flere indlæg her.

Læs mere om mig her.