Pull ups, bliv stærkere!


Pull ups, bliv stærkere!

For mit vedkommende, har jeg ofte pull ups eller chin ups på mit overkrop program. Den lettelse “udgave” af at løfte sig selv op, er med et neutral greb, altså hvor du har håndfladerne mod hinanden. Dernæst er det supineret greb, altså hvor du har håndflader mod dig selv. Til sidst er den sværeste, altså hvor du har håndfladerne væk fra dig selv.

En god måde at udfordre dig selv på, er at lave et hold, der hvor det er “hårdest” i øvelsen. I pull ups, er den mest udfordrende i toppen, altså der hvor hagen er oppe over stangen. Hvis man gerne vil blive stærkere i øvelsen generelt, vil det være en super fin ting, at begynde med at introducere hold i toppen. Det kan være alt fra 1-3 sekunder, og endnu længere tid endda, det kommer an på hvad målet er.

Pull ups, bliv stærkere

Pull ups, bliv stærkere

Man kan også tilføje 1/4 gentagelser i toppen eller bunden. Det betyder at man kør helt op med hagen over stangen, kør 1/4 ned, for at så køre helt op over med hagen igen, og så helt ned i strakt arm. Har man svært ved at få samlet sine skulderblade, og mærke øvelsen i ryggen. Vil der være en god ting at begynde med, at arbejde med “sænke” sine skuldre, altså samle sine skulderblade inden man trækker sig op. Her menes det med 1/4 i bunden af øvelsen, altså i strakte arme. Her hænger du i strakt arme, samler skulderbladene, for så at køre dem op kontrolleret igen, for at samle dem igen, og så trække sig helt op.

Her har du 3 måder der kan gøre du bliver stærkere, i pull ups. Hvilket niveau du er på, og hvor god du er til selve øvelsen afhænger selvfølgelig af, hvad du burde bruge af de 3 metoder som står beskrevet. Prøv dig frem med de forskellige, og jeg garantere at du bliver mere udfordret i dine pull ups, og på sigt bliver stærkere!

___________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du har nogle spørgsmål er du velkommen til at skrive en mail til info@casperhessellund.dk eller klikke her.

Læs flere blog indlæg her.

Læs mere om mig her.