Weekend Seminar med Layne Norton!


Weekenden stod på 8 timers seminar både lørdag og søndag med Layne Norten. Til jer der ikke ved hvem Layne Norton er, så er han “en af verdens førende personlige trænere og med en Ph.D i ernæringsvidenskab. Han har stillet op i bodybuilding og styrkeløft flere gange, og har vundet begge dele flere gange”. Dette gør at jeg har glædet mig meget til at skulle høre om ham, og høre hvad han har at sige!

Dag 1 omhandlede optimal kost og trænings for muskelvækst.
Denne dag startede vi med at snakke om periodisering af træningsprogrammer, både lineær og ikke lineær. Vi snakkede om alt fra muskel protein syntese til at være på diæt. Alt sammen var spændende snak, og altid godt at få en andens holdning og synspunkt på træning og kost. Han viste også hans mening om et perfekt løft af squat, dødløft og bænk. Udover dette forklarede han også hvorfor han lige netop havde den holdning.

Layne Norton Squat

Notes til dag 1 som kunne have interesse for nogle:
– Nybegyndere behøver ikke et struktureret program i starten(hermed ikke sagt det ikke er godt), fokus bør ligge på teknik af de øvelser man nu har valgt. Jeg anbefaler store basis øvelser til start, som er squat, dødløft, bænk og military press. Få styr på teknik og gør et kontrolleret tempo.
– Ømhed i musklerne er ikke tegn på muskelvækst, men kan være et bi-produkt.
– Track alt din træning, hvert sæt, rep og given vægt (primært basis øvelser).

Dag 2 omhandlede optimal kost og træning for fedttab.
Denne dag startede vi med at snakke om protein. Sjovt nok er protein ikke bare protein, jo højere leucin indhold i ens måltid, jo mindre samlet antal protein i gram “behøver” man at indtage. Alle kroppe reagere forskelligt på kulhydrater, ingen har samme tolerance. Vi skal have nok fedt til at optimere hormon produktion, men heller ikke mere end vi har brug for.

Notes til dag 2 som kunne have interesse for nogle:
– 30-40g kvalitets protein til hver måltid.
– At man max kan optage 30g protein pr. måltid er en myte!
– Low carb er forskelligt fra person til person, alle er forskellige, og alle kroppe reagere forskelligt. For nogle er 200g kulhydrat low carb, for andre er det high carb!
– Ketogenic diæter er f.eks. godt imod kræft.
– Fedt nok til optimere hormon produktion.

Alt i alt var det et okay seminar, super fedt at man kunne tiltrække en så stor person til Danmark! Lad der gerne komme flere lignede!

Vil du læse mere om hvilke kursur / seminar jeg har deltaget i så klik her Casper Hessellund.Casper Hessellund Certifikat

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/14109509/?claim=xdepsk9hdyq”>Follow my blog with Bloglovin</a>